Energievergelijker

Energie vergelijken
Energie is saai, zoals Oxxio ook benoemd in haar reclames. Energie is ook duur. Daarom is het goed mogelijk om te besparen op energie door de verschillende aanbieders van gas en stroom met elkaar te vergelijken. Hiermee kunt u al vrij eenvoudig enkele tientjes per maand besparen of nog leuker: profiteren van een leuke en aantrekkelijke actie, zoals een gratis iPad, Galaxy tab of andere tablet of bijvoorbeeld een cadeaubon van Bol.com. Vergelijken is eenvoudig met onderstaande vergelijker. Wacht niet langer en start vandaag met besparen!

Energie vergelijken in een paar eenvoudige stappen
Energie vergelijken met de vergelijker hierboven is zeer eenvoudig. Vul als eerste uw postcode en huisnummer in en kies wat voor meter u heeft; een enkele of dubbele meter. Een enkele meter is een meter met maar één telwerk. Bij een dubbele meter heeft u meerdere telwerken. Een dubbele meter heeft u nodig als u gebruik gaat maken van een piek en daltarief. Dit betekent dat uw energie ’s nachts en in het weekend (dal) een goedkoper tarief kent dan doordeweeks overdag (piek). Om beide tarieven te kunnen meten heeft u een dubbele meter. Grofweg geldt dat u pas gunstiger uit bent met een dubbele meter als u de helft van uw verbruik qua energie in de daluren verbruikt. Anders bent u duurder uit dan bij een enkele meter.

Om het vergelijken nauwkeuriger te doen kunt u nog wat meer informatie invullen. Zo kunt u aangeven of u woonachtig bent in een appartement, tussenwoning, hoekwoning of dat u vrijstaand woont. Ook kunt u het aantal personen dat op uw adres woont aangeven. Dit alles om ervoor te zorgen dat de vergelijker een betere inschatting kan maken van uw energiekosten.

Weet u precies hoeveel u verbruikt aan stroom en gas? Dan kunt u dat ook invullen in de energievergelijker. Tot slot kunt u aangeven of u voorkeur heeft voor een bepaalde contractsduur. Kiest u voor 1 jaar of bijvoorbeeld voor 5 jaar of variabel? Tot slot kunt u een voorkeur aangeven voor groen en grijs of een gemengde vorm daarvan. Nadat u uw keuze heeft ingevoerd verschijnt automatisch aan de rechterkant een overzicht van de verschillende aanbieders van energie en hun prijzen gecombineerd met hun huidige actie. Zo heeft u in 1 overzicht wat u kunt besparen op energie. Makkelijk toch? Begin vandaag nog met besparen.

Onafhankelijk vergelijken
De bovenstaande vergelijker is geheel onafhankelijk. Zo kunt u heel eenvoudig de energiekosten vergelijken van de verschillende aanbieders, zoals: Energiedirect.nl, de Nederlandse Energiemaatschappij, Nuon, Electrabel, Oxxio, Miky energie, E.on.