Shoppen op slimme dagen

Het hele jaar door kunt u altijd wel ergens profiteren van een aanbieding. Een dagaanbieding, een actie in het weekend, uitverkoop voor de zomer of de winter, zomaar een actie of een actie omdat u al een tijdje klant bent bij een bepaalde shop. Het is allemaal mogelijk. Maar op welke dagen in het jaar is het nou opletten geblazen als het om shoppen met korting gaat? Er zijn namelijk wel een paar dagen die daar uitermate geschikt voor zijn en de moeite waard zijn om in de agenda te zetten. De eerste is Singles Day. Deze dag is komen overwaaien uit China en was in eerste instantie bedoeld voor de vrijgezelle mensen in het land. Een dag waarop ze zichzelf even een beetje in het zonnetje konden zetten en wat leuks konden kopen voor zichzelf. Ondertussen is dit uitgegroeid tot zo’n beetje de grootste shoppingdag ter wereld. En dat komt met name door AliExpress en Alibaba. Deze shops geven zoveel korting weg dat iedereen daar op wacht in november. Maar ook in Nederland neemt de populariteit toe. Zo zijn er heel wat shops die meedoen, waaronder in de categorie: elektronica, fashion en producten van Apple.

Maar er is nog een bekende dag in het jaar waarop u veel korting kunt scoren. En dan hebben we het over Black Friday (ook wel Zwarte Vrijdag genoemd). Deze Amerikaanse koopjesdag is zeker al overgewaaid naar Nederland. Bekende webshops, zoals Coolblue, Bol.com, MediaMarkt, BCC en Wehkamp doen er aan mee. Absoluut een dag om in de gaten te houden, elektronica is erg populair op deze dag, maar de prijsjes zijn er dan ook naar. U koopt echt voor een prikkie een nieuwe TV, een nieuwe laptop of een nieuwe telefoon. Zeker met de feestdagen die eraan komen is dit de dag om een slagje te slaan. Zo kun je bijvoorbeeld ook alvast nadenken over je kerstoutfit en deze alvast kopen met veel korting Niemand die dat ziet met kerst of sinterklaas, maar je loopt wel voor een scherp prijsje weer helemaal in het nieuw.

Heeft u Black Friday gemist? Niet getreurd, want 3 dagen later is er nog een speciale dag waarop u bijzondere online kortingen kunt krijgen. Deze dag is als tegenhanger van Black Friday in het leven geroepen. We hebben het dan over Cyber Monday. Het gaat op deze dag om kortingen die alleen geldig zijn online en dus niet bij u in de winkel om de hoek.